"ÇOĞUNLUK SERGEN HOCA VE TALEBELERİNE GÜVENMEDİ"

"Öncelikle camia olarak Sergen hocadan bir özür dilemek gerekiyor! Neyin özrünü dilemek gerekiyor? İlk olarak Beşiktaş'ta maalesef, hala kalkıp da 'Şampiyonuz, kesin bitti' diyemememizin en büyük sebeplerinden bir tanesi, Beşiktaş camiasının rakip camialar tarafından birçok kez saha dışında mağlup edilmesidir. İşte bu saha dışındaki mağlubiyetlerin totalinde biz Sergen hoca ve ekibine 'Bu takımla olabilir mi? Acaba milyon Euro'luk transferler yapan Fenerbahçe ile mücadele edebilir mi? Acaba 'sportif anlamda' kirli tarihi olan Galatasaray, acaba bu sene Sergen hoca ve bu kısıtlı kadroyla şampiyonluk yansı verebilir mi?' diye hep bir tedirginlik içindeydik. İşte bu yüzden sezon başında çoğumuz Sergen Yalçın ve talebelerine güvenmedi. 'N'Sakala yapabilir mi?' dedik, eleştirdik. 'Wellinton bu takımın stoperi olabilir mi?' dedik eleştirdik ama netice itibariyle geldiğimiz noktada birçok kişinin -buna ben de dahilim- Sergen hocaya güvenmediğimiz için bir özür borcu olduğunu düşünüyorum. Ve bundan dolayı Sergen Yalçın ve ekibinden şahsım adına özür diliyorum!"

"SERGEN HOCA LİGİ ÖYLE BİR NOKTAYA GETİRDİ Kİ..."

"Özellikle derbi haftası olduğu için Galatasaray henüz 2.'liği bırakmış değil. Matematiksel olarak şampiyonluk şansı bile varken bu hafta içerisinde farklı manipülasyonlarla ortamı germek isteyecektir. Bence burada asıl sorulması gereken soru şu; Belki dikkatinizi çekmiştir. Galatasaray'ın yıllardır yaptığı saha dışı manipülasyonlar, genellikle hep başarıyla sonuçlanmıştır. Ama Sergen hoca ve talebeleri öyle bir noktaya getirdi ki ligi, sadece Hatay karşısında attığı 7 gol ve aldığı 3 puanla değil, Galatasaray'ın Fenerbahçe'nin umutlarını da yitirmesine neden oldu. Larin'in attığı 4 gol sadece 3 puana etki etmedi. Fenerbahçe ve Galatasaraylı büyük sosyal medya hesaplarının attığı tweetleri geri çekmesine sebep oldu. İşte bu Ali Rıza Sergen Yalçın ve talebeleri sayesinde oldu." 

"FATİH TERİM VE BUZ KOVASI..."

"Derbi haftalarında hep '3 olasılıklı maçlardır' gibi klişe konular konuşulur. Ama Sergen hoca bizi yine öyle bir noktaya getirdi ki; hatırlayın Fatih Terim son 3-4 maçtır, yedek kulübesi yerine sağlıkçıların yanında bir buz kovasına oturuyor. Aslında Fatih Terim şunun mesajını veriyor camiasına, 'Bu yönetim beni yıprattı, ben artık yokum.' Beşiktaş camiası da artık şunu düşünüyor; 'Fatih Terim derbide kaçıncı dakikada buz kovasına oturacak?' 7-0'lık galibiyetle derbiye dair taktik konular ikinci plana düştü. İşte Beşiktaş camiasına bu mutluluğu yaşatan Sergen Yalçın takdiri hak ediyor." 

"1959'DAN ÖNCEKİ PENALTILAR İÇİN BAŞVURU!.."

"Bu dakikadan sonra Fenerbahçe camiasının da Erzurumspor maçının ardından salı günü TFF'ye yeni bir başvuru yapacağını düşünüyorum. Bu başvuru da muhtemeldir ki, 1959 öncesi penaltılarının verilmesini isteyeceklerdir! Bunu kabul ettirip bu başarı üzerinden de aslında bu sezonki yüksek ve limitsiz transferlerinin getirdiği başarısızlığı örtmeye çalışacaklardır." 

"BAYRAK SİPARİŞLERİ VERİLEBİLİR"

"Sözün özü; artık taktiğin tekniğin, hangi futbolcunun ne kadar katkı yaptığının konuşulacağı dakikaları da haftaları da geçtik. Ben Beşiktaş'ın bu saatten sonra başta da dediğin saha dışı mağlubiyetlerinin bir yenisinin olacağını düşünmüyorum. Beşiktaş, Galatasaray maçını kaybetse bile -ki Sergen Yalçın, büyük maçlara farklı motivasyonla çıkan bir hoca- şampiyonluğu garantilediğini düşünenlerdenim. Beşiktaş taraftarı, gönül rahatlığıyla bayrak siparişlerini verebilirler."

Duhuliye / ÖZEL RÖPORTAJ