Siyah-beyazlıların anlaşma sağlayamadığı genç futbolcu Türkiye'ye transfer olması durumunda yerli statüsünde oynayacak.

SERGEN YALÇIN KABUL ETMEMİŞTİ

Asist Analiz'de yer alan habere göre; Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, genç futbolcunun siyah-beyazlı takıma transferine onay vermedi. Beşiktaş'ın Elayis Tavşan için NEC Nijmegen'e 1 milyon 500 bin euro ile birlikte sonraki satıştan pay teklif ettiği belirtildi.

AVCI'YA RAPORLANDI

Süper Lig'e 3'de 3 ile başlayan Karadeniz temsilcisi Trabzonspor hücum hattını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-mavililerde, Hollanda'da NEC Nijmegen forması giyen 20 yaşındaki gurbetçi futbolcu teknik direktör Abdullah Avcı'ya raporlandı.

YERLİ STATÜSÜNDE YER ALIYOR

Deneyimli hocanın onay vermesi halinde genç oyuncu için süratli şekilde temas kurulacak. 1.83 boyundaki Elayis Tavşan'ın annesi Türk ve henüz milli takım tercihi yapmadı. Yerli statüsünde yer alıyor.

11 GOL, 7 ASİST

Hem kanatlarda hem de ileri uçta oynayan Elayis Tavşan, geçen sezon çıktığı 39 resmi karşılaşmada şans buldu. Elayis Tavşan bu karşılaşmalarda rakip fileleri 11 kez havalandırdı. Genç futbolcu aynı zamanda 7 asist yaptı.

HOLLANDA DIŞINDA FORMA GİYMEDİ

Hollanda doğumlu olan Türk asıllı futbolcu futbolculuk kariyerine Sparta Rotterdam altyapısında başladı. 2019-2020 sezonunda Telstar'a kiralanan 20 yaşındaki hücum oyuncusu, 2020-2021 sezonu başında 200 bin euro bedelle NEC Nijmegen'e transfer oldu.

MİLLİ TAKIM TERCİHİNİ YAPMADI

Annesi Türk olan Elayis Tavşan henüz milli takım tercihini açıklamadı. Hollanda U-17'de 10 karşılaşmada şans bulan genç futbolcu, Hollanda U-18'de 6, Holanda U-19'da ise 1 maçta forma giydi.

Kaynak: Milliyet