NutSpor YouTube kanalında Fuat Akdağ'ın moderatörlüğünü yaptığı 'Dahası da Var' programında Tümer Metin çarpıcı tespitlerde bulundu.

Tümer Metin, 'Benim için referans maçı Trabzonspor maçı değildi. Çünkü futbolcular, teknik direktör değişikliği sonrası bir reaksiyon gösterecekti. Esas, bu haftaki Alanyaspor maçında görmek lazım hocayı. İçimden bir ses Valerian İsmael sezon sonunu görmeyebilir diyor' ifadesini kullandı ve ekledi:

"Trabzonspor maçında Valerian İsmael'in kenardaki duruşunu beğendim. Maçın içinde, mücadeleye hakim, maçı yaşıyor. Bir referans maçı oynayacaktı ama bence bu Trabzonspor maçı değildi. Çünkü ben bilirim. Teknik direktör değişikliklerinde ilk idman temaslı geçer, kıran kırana geçer. Çata çat geçer. Oğuzhan uzun zamandır oynamayı dert etmiyordu ama geçen hafta etmiş olabilir. Gökhan Töre dakika bulamıyordu ama geçen haftayı dert etmiş olabilir. Sonra hoca tarafını belli ettiği dakika fabrika ayarları yavaş yavaş oturur."

Alanyaspor maçının belirleyici olduğunu ifade eden Metin, "Şimdi bakacağız bir sonraki sınava. Trabzon deplasmanında yüksek şiddetli bir mücadele, istek, arzu, oyuna tutunma isteği gördük. Ama iç saha maçı benim referansımdır. Rakip Alanyaspor. Valerian İsmael'in sınavı iç sahada vereceği oyunla ortaya çıkacak tablo. Bakacağız ona da. Çok ütopik bir şey söyleyeyim mi? Bunu da tutun bir yerde! Valerian Ismael sezon sonunu göremeyebilir. İçimden bir ses öyle diyor" dedi.