Galatasaray'ı derbide 2-0 yenerek liderliğini sürdüren Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, tüm futbol kamuoyunun takdirini toplamayı başardı. "Favori" gösterilmediği sezonda zirveye yerleşen Sergen Yalçın, Galatasaray maçınının ardından özellikle Beşiktaş'ın orta alandaki başarısının sırrını açıkladı. 

'SÜREKLİ FARKLI ORTA SAHALARLA ÇIKIYORUZ' DEMİŞTİ

Galatasaray'ı kaleden nasıl uzak tuttuklarını anlatan Sergen Yalçın, "Oyun planımızda bugün biraz daha ön baskısı ile başlamak vardı. Rakibi kalemizden uzak tutmak istiyorduk. Oyun başında işledi. Daha farklı bir Beşiktaş ortaya çıktı. İşi savunma kısmını da öğrendik. Josef ve Atiba bizim için çok önemli oyuncular. Onlara takımın çok ihtiyacı var. Merkez orta sahamız biraz kalabalık. 7 tane oynayabilecek oyuncuuz var. Bunları zaman zaman kullanmak istiyoruz. Hepsi hazır olsun istiyoruz. Çok fazla maç var. Bütün oyuncuları formda tutup hepsini kullanmak istiyoruz. Siz de fark ediyorsunuz ki maçlara bazen farklı orta sahalarla çıkıyoruz. Bu da oyuncuların bize verdiği güvenden geliyor. Bu güveni verdikleri için yerleri değiştirdiğimiz zaman her oyuncuyu rahat rahat oynatabiliyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

EN ÇOK 4-1-4-1 SİSTEMİNİ TERCİH ETTİ 

Sergen'in orta alanda 'vurguladığı' bu çeşitlilik rakamlara da fazlasıyla yansıdı. Bu sezon ligdeki 15 maça 4-1-4-1 sistemi ile çıkan Siyah-Beyazlı ekip, 4 karşılaşmada ise 4-2-3-1 sistemini uyguladı. Ancak merkez orta sahadaki isimler ve forma numaraları sık sık değişiklik gösterdi. 

EN ÇOK JOSEF-ATİBA-MENSAH ÜÇLÜSÜ KULLANILDI

Denizli ve Yeni Malataya maçlarında ilk kez orta sahada aynı isimlere görev veren Sergen Yalçın, orta alan kurgusunda sık sık değişikliklere gitti. Genç teknik adam, Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında da peş peşe aynı orta saha 3'lüsü ile sahaya çıkmıştı. Ardından Erzurum ve Ankaragücü maçlarında da yine 3'lü kurguyu kullanan Sergen Yalçın'ın en çok tercih ettiği 3 isim 6 kezle Josef-Atiba-Mensah üçlüsü... Genç teknik adam, 
Josef-Atiba-Doruhan'dan oluşan orta saha kurgusunu da 3 kez kullandı. 

İŞTE O MAÇLAR 

TRABZONSPOR
Atiba
Mensah - Oğuzhan 

ANTALYA
Atiba
Dorukhan - Mensah

KONYA
Mensah-Dorukhan
Ljajic

GENÇLERBİRLİĞİ
Josef
Dorukhan-Atiba

DENİZLİ
Dorukhan-Josef
Atiba

YENİ MALATYA
Atiba
Dorukhan-Oğuzhan

GAZİANTEP
Dorukhan
Oğuzhan-Atiba

BAŞAKŞEHİR
Josef-Atiba
Mensah

FENERBAHÇE
Josef-Atiba
Mensah

KASIMPAŞA
Dorukhan-Atiba
Mensah

ALANYA
Josef
Atiba-Dorukhan

ERZURUM
Josef
Mensah-Atiba

ANKARAGÜCÜ
Atiba-Josef
Mensah

SİVASSPOR
Necip
Mensah-Atiba

KAYSERİ
Josef
Mensah-Atiba

RİZESPOR
Josef-Necip
Oğuzhan

HATAYSPOR
Necip-Josef
Atiba

GALATASARAY
Josef-Atiba
Oğuzhan

DUHULİYE.COM - ÖZEL HABER