Düzen'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

ELEŞTİRİLER SADECE HOCA ÜZERİNDEN GİTMEMELİ 

Valerien Ismaël daha ilk maçına çıkmadan önce şöyle bir şey söyledim... Dedim ki bakın; kazanır, yarın puan kaybeder, maç kaybeder. Eleştiriler sadece hoca üzerinden gitmemeli. Ya, Valerien Ismaël de olmadı, bu hocayla gelecek sezon olmaz. Hoca için bu kadar erken eleştiri, teşhis yanlış olur. Bizi doğruya götürmez. Neden? Çünkü Valerien Ismaël'in kafasındaki oyunla elindeki mevcut kadro birbiriyle örtüşüyor mu? Örtüştüremediğini görüyorsun. 

NEDEN OYUN ANLAYIŞINI ELEŞTİRİYORSUNUZ? 

Ne demektir bu? Demek ki aslında bu kadronun yetersizliği net bir şekilde ortada. Sergen Yalçın denedi, olmadı. Önder Hoca denedi, olmadı. Şimdi Valerien Ismaël aynı şekilde... 

Futbol programlarını pek fazla izlemedim ama Twitter'da yorumcuların yaptığı yorumlarda bazen görüyorum... "Eğer Valerien İsmael bu oyunu anlayışıyla devam edecekse..." Hangi oyun anlayışı abi? Yani Valerien Ismaël'le hangi oyun anlayışı? Neden oyun anlayışını eleştiriyorsunuz?

BEŞİKTAŞ ÖNDE OYNAR

Beşiktaş nasıl oynamalı? Önde oynamalı. Sergen Yalçın da önde oynuyordu. Şenol Güneş iki sene şampiyonlukta da önde oynuyordu. Beşiktaş önde oynar. Galatasaray önde oynar, Fenerbahçe önde oynar. Tıpkı City Real Madrid, Liverpool gibi... 

ISMAËL'İN KAFASINDAKİ OYUN İÇİN BU KADRO YETERSİZ 

Peki ne istiyorsun? Mesela geçen sezon Abdullah Avcı gibi 1-0, 1-0 kazansın. Savunma güvenliğini öne alsın. Maç kazanırsınız ama öyle şampiyon olamazsınız. Valerien Ismaël'in kafasındaki oyunu ortaya net bir şekilde koyabilmesi için bu kadro yetersiz. Hem de bağıra bağıra yetersiz. Stoperleri yetersiz orta alanda sorun var, hücum hattında sorun var. Bunları üst üste koyduğumuzda, "Valerien Ismaël'in oyun anlayışında sıkıntı..." Hayır abi. Valerien Ismaël'in oyun anlayışında sıkıntı yok. Sorun Beşiktaş'ın elindeki kadroda.