Almanya Ligi'nde geride bıraktığımız sezonda küme düşen Schalke 04'ün formasını giyen Suat Serdar, Galatasaray ve Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alıyordu. Alman basını, Suat Serdar ile ilgili transfer gelişmelerini paylaştı. Suat Serdar, kariyerine Almanya'da devam edecek. Detaylar haberde...

Suat Serdar'ın satışını onayladılar

Kicker'de yer alan habere göre; Almanya'nın köklü kulüplerinden biri olan Hertha Berlin, Suat Serdar'ı transfer etmeye çok yakın. Schalke, küme düşmesi ve mali açıdan da zor günler geçirmesi sebebiyle Suat Serdar'ın satışını onayladı.

Schalke 8 milyon Euro gelir elde edecek

Buna göre; Suat Serdar, yaklaşık 8 milyon Euro karşılığında Hertha Berlin'in yolunu tutacak. Futbolcunun yurt dışından gelen bazı kulüpleri geri çevirdiği ve Berlin'de kariyerine devam edeceği ifade edildi.

West Ham ile ciddi şekilde anılmıştı

2018 yılında 11 milyon Euro bonservis bedeliyle Mainz'dan Schalke'ye transfer olan futbolcu daha önce West Ham United ve Atletico Madrid'in de gündemine gelmişti.

45 milyon Euro'yu reddettiler ve pişman oldular

Hatta pandemi öncesinde Premier Lig ekibi West Ham United'ın 45 milyon Euro gibi bir öneriyle Schalke'nin kapısını çaldığı o dönem Schalke'nin teklifi reddetiği da hatırlatıldı.

Suat Serdar, pandeminin patlak vermesi ve yaşadığı sakatlıklar sonrasında ise bambaşka bir kaderle karşı karşıya kalmış oldu. Ayrıca Schalke'nin Suat Serdar'ı satmadığı için pişman olduğu yorumları yapıldı.

Schalke'de geçen sezon ne yaptı?

Geçen sezon Schalke'de 27 maçta 2 gol 2 asistlik katkı veren futbolcu 2019-20 sezonunu daha verimli geçirmiş ve 22 maçta 7 gollük bir performans sergilemişti. Hem Türkiye hem de Almanya pasaportu bulunan futbolcu, merkez orta saha, 10 numara ve liberoda da oynayabiliyor. Oyuncunun Schalke ile sözleşmesi 30 Haziran 2022 itibarıyla son bulacak.

Ajansspor