Beşiktaş Divan Kurulu Üyesi ve spor yazarı Hayri Ülgen, Antalyaspor maçını ve Beşiktaş’ın genel durumunu Duhuliye.com’a değerlendirdi.

İşte Ülgen’in açıklamaları:

“TAKIMDA HUZURSUZLUK GÖRÜYORUM”

Beşiktaş, dün Antalyaspor karşısında sahadan beraberlikle ayrılarak sadece 2 puanı değil, büyük bir özgüveni de kaybetti. Antalyaspor çok iyi bir takım ancak Beşiktaş gibi bir büyük takım kendi sahasında Antalyaspor’a karşı öne geçtikten sonra geriye çekilerek skoru korumayı değil, bilakis rakibinin üzerine giderek farkı artırmayı düşünmeliydi. Dünkü Beşiktaş’a baktığım zaman takımda bir rahatsızlık, bir huzursuzluk görüyorum. Beşiktaş’ın Trabzonspor ve Antalyaspor maçlarına baktığımızda, Trabzon maçının ikinci 45 dakikasında şahlanan, oyuna gittikçe ağırlığını koyan bir Beşiktaş, Antalya maçında ise geriye çekilen, sinen bir Beşiktaş gördük. Aradaki farkı görmek lazım.

“ACİLEN GOLCÜ VE SAĞ BEK LAZIM”

Beşiktaş’ta eksik noktalara baktığımızda takıma çok acil sağ bek oyuncusu ve golcü gerekiyor. Beşiktaş’ın dünkü maçtaki golünde Necip asisti, Larin gol vuruşunu yapmış olabilir ama yine de bu bölgelerde bir eksiklik göze çarpıyor. Beşiktaş’ın gol yollarında bariz bir yetersizliği var. Ahmet Nur Çebi başkanın ne yapıp edip iyi bir golcü alması lazım. Söyleyince bize kızıyor ama ne yazık ki durum bu. Ayrıca Gökhan ve Caner gibi iki oyuncuyu kaybettiyseniz bunların yerini de doldurmanız gerekiyor. Biz bek diyoruz ama günümüzde bekler artık kanat oyuncusu. Beşiktaş’ın bu transferleri daha fazla zaman kaybetmeden hemen bitirmesi lazım.

“GÖKHAN TÖRE İYİ FUTBOLCU ANCAK…”

Beşiktaş’ta transferi yapıldığı halde henüz takıma girmeyen oyuncular da var. Bunlardan biri de Gökhan Töre. Gökhan Töre yetenekli bir oyuncu. Futbol yaşantısı boyunca düşüşler yaşamış, istikrarı yakalayamamış bir oyuncu. Bu yönüyle hocası Sergen Yalçın’ın futbolculuk hayatına çok benziyor. Sergen Hoca da bize kızmasın ama oyunculuğunda sallapati bir futbolcuydu. Kendi tecrübelerini kullanarak Gökhan Töre’yi tabiri caizse adam edecektir. Gökhan Töre’nin oyunculuğuna lafım yok ama belli bir standardı, istikrarı yakalaması gerekiyor. Beşiktaş’ta örnek vermek gerekirse Metin – Ali – Feyyaz döneminde makine gibi bir takımla başarı yakalandı. Yetenek önemli ama Beşiktaş’ın daha çok istikrarlı performansa ihtiyacı var.

“SERGEN YALÇIN KOMPLEKS YAPMAMALI”

Bugün baktığımız zaman Beşiktaş takımının bireysel anlamda en yetenekli, en kıymetli oyuncusu Ljajic. Ljajic’in mutlaka gerekli motivasyon sağlanarak ilk 11’de oynatılması gerekiyor. Sergen Yalçın iyi bir teknik direktör olmak istiyorsa kompleksi bir kenara bırakıp Adem Ljajic’i Beşiktaş’a yeniden kazandırmalı. Efsane Chelsea maçı öncesi Sergen bir hafta antrenman yapmadı. Lucescu “sorun yok Sergen” diyerek Sergen’i o maçta oynattı ve Sergen Yalçın attığı 2 golle o maçı Beşiktaş’a kazandırdı. Büyük hoca olmak için böyle futbolcuları kazanmak gerekiyor.

Duhuliye.com ÖZEL HABER