Serie A ekiplerinden Udinese forması giyen Tolgay Arslan, bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi açıklamalarda bulundu.

İki takımda da oynayan Tolgay, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'tan daha büyük bir kulüp olduğunu söyledi. 'Türkiye'ye dönme planım yok' diyen tecrübeli oyuncu, Sergen Yalçın, Vitor Pereira ve Emre Belözoğlu ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

"Türkiye'deki gibi baskılı bir taraftar yok"

"Şu an her şey iyi gidiyor, çok kaliteli bir lig. Geçen sene çok zor bir sürecin içindeyken buraya geldim ve bu kadar iyi gideceğiniz tahmin etmemiştim. Her şey istediğim gibi gidiyor, bütün maçlarda forma giyme şansı buluyorum. Burası bambaşka bir hayat, İstanbul'dan Udinese'ye gelmek kolay değil çünkü bence İstanbul dünyanın en güzel şehri. Hayat burada daha basit ve daha rahat. Bizi destekleyen taraftarımız da var ama Türkiye'deki gibi baskılı bir taraftar yok o yüzden işine çok rahat bir şekilde odaklanabiliyorsun."

"Şanslıydım çünkü Şenol Güneş ve Slaven Bilic ile çalıştım"

"Türkiye'yi takip ediyorum ama burada daha sabırlı olduklarını söyleyebilirim. Biz 8-9 maç üst üste kazanamamıştık ve 5-6 tane de beraberlik vardı. Burada en son noktaya kadar bekliyorlar. Türkiye'de ben bu konuda biraz şanslıydım çünkü Şenol Güneş ve Slaven Bilic ile çalıştım. O yüzden de pek bir değişiklik olmadı. Özellikle Beşiktaş'ta çok iyi gidiyorduk. Ben Türkiye Ligi'ni de çok takip ediyorum ve özellikle Anadolu takımlarında her hafta hoca değişiyor."

"Fenerbahçe'de Beşiktaş'taki gibi aile ortamı yok"

"Beşiktaş ve Fenerbahçe çok özel kulüpler ama Beşiktaş'ta daha uzun süre oynadım ve her zaman kalbimde olacak sıkıntılı ayrılmış olsam da. Orada yaşadıklarımı 50 sene sonra da anlatacağım. Beşiktaş çok ayrı bir kulüp, orada oynadığım için çok gururluyum ve mutluyum. Fenerbahçe kulüp olarak ve camia olarak Beşiktaş'ın bir tık üzerinde ama Beşiktaş'taki gibi bir aile ortamı orada yok. Taraftarın da daha sabırlı olduğunu düşünüyorum, Fenerbahçe taraftarının önünde oynamak çok çok zor ama onlarda son yıllarda hak ettiklerinin karşılığını alamadılar. Artık her sene daha da zor gibi gözüküyor. Belki ben Beşiktaş'ta oynarken hep iyi gittiği için kötü tarafı görmedim ve Fenerbahçe'ye kötü bir dönemde gittim ama ikisi de her anlamda Avrupa'daki en iyi kulüplerdenler ve inanılmazlar. Ama maalesef bu sene de Avrupa Ligi'nde ve Şampiyonlar Ligi'nde çok puan toplayamadılar. Umarım ilerleyen zamanlarda her şey çok daha iyi olur."

"Beşiktaş derbiyi kazanacak"

"Bana göre kadro olarak Beşiktaş bir tık daha üstün ama iki takım da çok zor süreçlerden geçiyor. Bana sorarsanız Beşiktaş bu maçı alacak gibi görünüyor çünkü yeni bir hoca geldi, farklı bir hava girdi soyunma odasına. Fenerbahçe'de de sürekli hoca konuşuluyor ve bu oyuncuları da etkiliyor. Ben mental olarak Beşiktaş'ı biraz daha önde görüyorum bu anlamda ve sürekli hocanın konuşuluyor olması bence Fenerbahçe'ye büyük zarar veriyor. Ya yolları ayıracaksın ya da devam edeceksin. Şu an orta yolda ilerliyorlar ve sanırım tamam mı yoksa devam mı kısmında karar veremiyorlar. Sergen hocanın ayrılığından sonra ben takımda daha pozitif bir enerji görmeye başladım o yüzden galiba bana göre Beşiktaş bir tık önde."

"Vitor Pereira büyük bir hoca ama..."

Vitor Pereira bence kendi isteğiyle Fenerbahçe'den ayrılmaz. Fenerbahçe'de hocalık yapmak tabii ki hiç kolay değil, bir de başarı gelmezse daha da zor. Vitor Pereira büyük bir hoca ama Fenerbahçe gibi bir kulüpte olmak çok ayrı ve orada herkes hocalık yapamaz. Aslında başlangıçta iyi gitti ama son haftalarda çok puan kaybettiler. Geçen Antep maçını izledim, çok rahat kazanabilecekleri bir maçtı ve daha iyi top oynadılar ama şansızlar... Bana göre buna karar vermek benim hakkım değil ve bence özellikler futbolcular bu konuya hiç girmesin."

"Beşiktaş taraftarı Sergen Hoca'yı unutmayacaktır"

"İstenen sonuçlar gelmeyince hemen hoca hem de oyuncular güvenini kaybediyor. Sergen hoca geçen sene inanılmaz iyi bir sezon geçirdi. Taraftar da onu hem oyuncu olarak hem hoca olarak hiç unutmayacaktır ama bence Beşiktaş yeni bir hayat yaratmak için doğru bir karar aldı. Ben hem Beşiktaş'a hem de Sergen hocaya çok büyük saygı duyuyorum."

"Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olduğum zaman..."

"Her kararımın arkasında durdum. Sadece Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye transfer olduğum zaman daha farklı bir açıklama yapabilirdim. Çok öfkeliydim ve taraftara da camiaya da fazla teşekkür edemedim, zor bir süreçten geçiyordum. Değiştirebilecek olsam bunu değiştirmek isterdim."

"Derbide Mesut Özil ve Miralem Pjanic kilit oyuncular olacak"

"En beğendiğim oyuncu Beşiktaş'taki Pjanic şu an. Galiba aynı tarz oyuncuyuz ve Beşiktaş öyle bir oyuncuya sahip olduğu için çok şanslı. Bence derbide Mesut Özil ve Miralem Pjanic kilit oyuncular olacaklar, kimin galip geleceğini onlar belirleyecek."

"Türkiye Ligi'nde hakemlik yapmak gerçekten çok zor"

"Burada da hatalar oluyor ama sanırım Türkiye'ye kıyasla dünyanın hiçbir yerinde hakemler bu kadar konuşulmuyor. Türkiye Ligi'nde hakemlik yapmak gerçekten çok zor çünkü her hata konuşuluyor. Ben onlara saygı duyuyorum onlar da insan, onlar da hata yapabilir ama bunu her hafta konuşmak hakemlerin de özgüvenini aşağıya çekiyor."

"Türkiye'de oynayan oyunculara çok büyük saygı duyuyorum"

"Burada tek bir gazete var onun dışında büyük bir spor medyası yok. Türkiye'de maçtan sonra herkes maçı konuşuyor ama burada sosyal medyadan da, gazetelerden de o baskıyı hissetmiyorsun. İtalya Ligi'nde İşine odaklanabiliyorsun o yüzden Türkiye'de oynayan oyunculara çok büyük saygı duyuyorum çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım ve tecrübeliyim."