Beşiktaş’ta işler kötü gidince  herkes ilk  saha içine bakıyor. Tabii ki saha içi çok  önemli ama sezon öncesi Sergen Yalçın'ın  geç anlaşma yapması sonucu kötü hazırlık ,İdman programlarını Şampiyonlar Ligi’ne göre hazırlanması ona göre oyunculara yapılan yükleme   sonucunda gelen sakatlıklar ,Teknik ve taktik olarak Sergen Yalçın’ın yanlış hamleleri de etken oldu .
Dikkat edin Avrupa dönüşü aynı şeyi Fenerbahçe ve Galatasaray da yaşadı kolay görünen maçlarda bile   puan kaybı yaşadı , Trabzonsporun ise  en büyük avantajı tek kupada mücadele etmesi oldu.Haftada 1 maç oynuyor ligdeki rakibine göre hazırlanma süresini uzun tutuyor. Yani yorgun olan rakiplerin bu yorgunluğundan istifade etti. 
Ben yine de 13 puan farka rağmen  bu işin bitmediğini düşünen sayılı kişilerden biriyim.Bu ligde her an her şey değişir.
Futbol takımını bir bina gibi düşünün . Bir Binayı ayakta tutan, onu sağlamlaştıran kolonları vardır. Beşiktaş transfer döneminde  iki kolonu eksik bırakmasınından dolayı bu sıkıntıları çekiyor.İyi oyun kurabilen bir stoper ve Batsuhayi sakat veya cezalı olduğu  zaman onun kalitesinde bir santrfor.Ara transfer  dönemi bunları gidermek için bir fırsat . Godın gibi tecrübeli stopere ihtiyaç var. Santrfor için de    sağlam bir Cenk Tosun  bu ihtiyacı karşılar.
Beşiktaş'ın dünkü onbirine baktığımızda  Mert, Vida, Montero, Pjanıc ,Ghezzal ve N'Koudou  gibi yapı taşları oturmuş görünüyor. Bu oyuncularda  sakat veya cezalı olmadığı sürece ısrar edilmeli. Tabii bir de bu isimlerin yanına  dün cezalı olan Josef eklenmeli. 
Kalecin  tecrübeli  ayağı ile iyi oyun kuran  Mert  olunca önünde oynayan oyuncuların da işini rahatlatıyor . Stoper olarak da şuan için  Montero ve Vida  daha güvenilir bir liman gibi görülüyor.
Futbol bireysel bir spor değil  bir takım oyunu. Yeteneklerini takım oyunu içinde sergileyebilen oyuncular  , renk katar Pjanıc gibi ama onun   yanında mutlaka  Josef  ve Can oynamalı . Rakibe nefes aldırmayan isimler Pjanıc'in yanında oynarsa çok daha  faydalı olacağını düşünüyorum.Alex ile yan yana oynadıkları zaman orta sahayı rakipler çok rahat geçiyor.Sergen hocanın buraya bir çözüm üretmesi şart. 
Artık şampiyonlar ligi bittiğine göre Sergen hoca süper lige odaklanıp 13 puan farkı kapatmanın yollarını düşünmeli.  Kapanır mı bence az hata yaparsa kapanır. Rakip Trabzonspor da çok puan kaybeder bu istikrarsız ligde her an her şey olabilir.