Her insan hayatının bazı dönemlerinde kırılma anları yaşar. Spor dünyasında tanınan isimlerin hayatları dışarıdan hep ışıltılı ve rahat görünse de onların da hayatlarında dönemeçleri vardı. Peki neydi onların yaşamlarındaki kırılma anları? Onları kariyerlerinde nasıl etkiledi? NTV'de yayınlanan 'Kırılma Anı' programı spor insanlarının hayatındaki dönüm noktalarını soruyor.

Son olarak programa eski milli futbolcu ve günümüzün yorumcusu Tümet Metin çıktı. Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye giden ve her iki kulübün de 100. yılında şampiyonluk yaşayarak, tarihe geçen Metin, genç yaşta futbolu bırakma noktasına kadar geldiğini anlattı.

'Ne yapsam olmuyor' dedim

Ailesinin desteğiyle zor günleri aştığını belirten Tümer Metin, “Giray Bulak, Karabükspor ile 1. Lig'e çıkıp Vanspor’a geçti. Vanspor’da yeni bir kadro inşa ederken ben de dönem itibarıyla talibi olan bir futbolcu olarak birkaç kulüp istiyordu. Giray Hoca beni aradı. 'Vanspor’a gelir misin? Beraber bu yola başlayabilir miyiz?, senin için de 1. Lig deneyimi iyi olur diye düşündüm' dedi.

Ben Vanspor’a imza attım. Gittik sezon başı hazırlığını geçirdik, kampı tamamladık, ligin başlamasına 1 hafta kala bonservis vardı o zaman. Rahmetli Şemsi Denizer çok yüksek bir meblağ yazmıştı bonservisime. Bonservisi çözemediler. Ailem Alanya’da yaşıyordu... İstanbul-Antalya ve Antalya’dan Alanya’ya bir taksi kiralayarak gittim. Kapının önüne geldiğimde futbolu bırakmıştım. 'Olmuyor' dedim. Onun da öncesi var. Öncesinden gelen travmalar var. Bir sene önce Ankaragücü’ne gitmişsin, bonservis çözülememiş. Dedim herhalde nasip değil, çıkamıyoruz, kıramıyoruz kabuğu, olmayacak.

Tümer Metin için kırılma anı...

Ailenin bir sporcunun üzerindeki etkisini desteğinin ne kadar önemli olduğunu bunca senedir çok sık dile getiren biri olarak, orada ailenin sana gösterdiği destek ve seni o kozanın içine alıp, koruyup kollamaları ve tekrar Zonguldak’a dönüp hayatta en iyi bildiğin, yapabildiğin işe tekrar dört elle sarılmak yeniden inşa etmeye başlamak benim için kırılma anıydı. Bir gece önce 'Tamam artık ben futbolu bıraktım, uğraşamayacağım. Çok çabaladım ama buradan öteye gidemiyoruz. Burası da bana yeterli' deyip ama ertesi gün biraz aile desteğiyle biraz daha dingin bir kafayla tekrar işe baştan koyuldum. Bence kırılma anı orası” dedi.

Volkan Demirel tarihi kararı otoban kenarında verdi

Progama ilk çıkan eski Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel de çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Demirel, “Hayatımın kırılma anı Fenerbahçe’ye gelmeden önce transfer döneminde otoban kenarında karar vermem. Menajerim Erdinç Şehit ile birlikte Fenerbahçe ile görüştük. O sırada rahmetli Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav da 'Bize gel' diye arıyordu. Ben de Kartalspor’da oynuyordum. Orada Erdinç Ağabey arabayı durdurdu. Ben de arka arabadaydım, yanıma geldi. 'Diğer forma asılı seni bekliyor, diğerinde de Rüştü Reçber var, nereye gitmeyi tercih ediyorsun?' dedi. Ben de 'Ben Fenerbahçeliyim, Fenerbahçe’ye gitmeyi tercih ediyorum' dedim. Fenerbahçe’ye geldik ve ondan sonra da Fenerbahçe dönemimiz başladı” ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman'ın kaderini Siena çizdi

Türk basketbolunun şimdiden efsaneleşen isimlerinden Ergin Ataman da Siena döneminin kariyerinim gidişatını çizdiğini söyledi. Ataman, “Hayatımın kırılma anı İtalya’nın Siena takımından henüz daha 34 yaşımdayken almış olduğum transfer teklifiydi. Bu benim için çok önemliydi. Bu beni uluslararası antrenör şekline getirdi. Çok genç yaşta açıkçası beklediğim de bir teklif değildi. Hayatımın kırılma anının o olduğunu söyleyebilirim. Daha sonraki Ergin Ataman profilinin Avrupa’ya yayılması uluslararası başarılar hep ondan sonra geldi” dedi.

Kaynak: Ajansspor