İşte Sarıdağ'ın açıklamaları:

"ÜÇLÜ SİSTEM DAHA BİTMEDİ, BEŞİKTAŞ DÖRTLÜYE DÖNMEDİ"

"Masuaku bildiğimiz gibi oynarsa çok iyi bir oyuncu, katkı vermenin ötesinde. Ben daha önce "Beşiktaş dörtlü oynuyorsa anlayın ki orada hoca yok" demiştim. Şimdi diyorlar ki hoca dörtlüye döndü, dönmedi aslında, provasını yapıyor. Hoca bazen maç içinde dörtlüye, beşliye, hatta ikiliye dönüyor. Bunları kimse fark etmiyor. Yerine göre üçlü, yerine göre dörtlü oynatır ama üçlü savunma artık bitti deniliyorsa anlayın ki orada hoca yoktur. Valerien Ismael'in zaman zaman dörtlüye dönmesi iyi bir şey. Vitor Perreira gibi inatçı değil, cebinde planları var demektir. Onu eğiten okul ve futbolculuğu döneminde aldığı eğitim ona farklı seçenekler getiriyor. Ismael'in dörtlüyü denemesi, hem de o dörtlünün solunda santrfor olan Oğuzhan Akgün'ü oynatması herkesin yapacağı bir şey değil. Gordon Milne de 2 numara olan Ali Gültiken'i alıp santrfor oynatmıştı. 

Beşiktaş'ta iki tane pasaport gitti ama Berkay, Kartal, Emrecan, Emirhan Delibaş, hoca bunları oynatıyor. Bu oyuncuları oynatması önemli. Beşiktaş ne yapar deniliyor, elinde Muleka, Weghorst, Cenk Tosun gibi üç tane iyi santrforun varsa bir şey yapmamak enteresan olur. Ancak sağlam savunma şart.

SAKATLIK ALGISI YAPILIYOR, BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?"

Yapmayın etmeyin, bu kulüpler büyük kulüpler. Sağlık ekipleri var. Başlarında bir doktor var. Seferovic sakat, Masuaku sakat... Koca kulübün milyon eurolarının çöpe atılmasına bir doktor seyirci kalır mı? Geçmiş dönem sakatlıkları risktir ama hiç sakatlık yaşamayan oyuncuların sakatlanmayacağının garantisi var mı? Masuaku'da da sakat algısı yaptılar, adam ameliyat olduğu sene yirmi maç oynadı. Bir oyuncunun sağlık kontrolü bile artık sisteme düşüyor. Cenk Tosun iki tane büyük sakatlık geçirdi, kimse bir şey demedi. Geçmiş dönem sakatlıkları bütün oyuncularda var. 

"BEŞİKTAŞ'TAN TORINO'YA O TÜNELİ KİM KAZDI?"

Emirhan'a ödenen para, İtalyanlar için yüksek bir para değil ama bizim ülkemiz için çok yüksek. Burada şu sorunun sorulması lazım. Torino'nun ilgilendiği oyuncular; Ersin, Rıdvan, Emirhan. Sözleşmelerinin son sezonları, Torino bu durumu biliyor. Beşiktaş altyapısından Torino'ya bu tüneli kim kazdı? Beşiktaş aslında burada bir açıdan sevinmeli. En son hangi kulübümüz bu kadar kısa süre içinde altyapıdan iki oyuncusunu sattı? Demek ki altyapıda güzel şeyler oluyor, daha da oyuncu var. Beşiktaşlıları bu durum sevindirmeli ancak oradaki oyuncuları koruma altına alacaksın. Ben Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi yönetimi ilk geldiğinde altyapı oyuncuları ve menajerleriyle alakalı soruyu sordum, "bazı oyuncular için iş işten geçti" cevabını aldım. Menajer gidiyor, oyuncuya her türlü imkanı sağlıyor. Beslenmesini sağlıyor, ulaşımını sağlıyor, eğitimini sağlıyor, ailesine para veriyor. Menajer çocuğun geldiği noktada hak sahibi oluyor. Kulüplerimiz bu çocuklara kendileri ulaşmalı. Annesiyle oturup konuş, babasıyla oturum konuş, bir ihtiyaç var mı, sıkıntı var mı, işin içine menajer girdiğinde böyle oluyor. Küçümsediğimden değil ama minibüsle gelmesin çocuk antrenmana. Menajer arabasını verebiliyor. Beşiktaş'taki sıkıntı bu işlerle ilgilenen bir personelin menajerlik şirketlerine oyuncuların çıkışlarıyla ilgili bilgileri vermesi.

Duhuliye.com