Kulüpler Birliği'nin geçtiğimiz günlerde tüm ekiplerin imzası ile yaptığı talebe rağmen TFF, yeni yabancı kuralını kabul etti. Buna göre; 2021-2022 sezonunda 8+6, 2022-2023'te 7+5 ve 2023-24'te 6+4 şeklinde yabancılar kademeli şekilde azaltılacak.

Gelecek sezon ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek Beşiktaş için bu karar büyük sıkıntılar yaratabilir. Kadrosunda kiralıklarla birlikte 17 isimle sezonu tamamlayan siyah-beyazlılarda 6 yabancının sözleşmesi sona ererken kadroda düşünülmeyen isimlerle birlikte elde şu an 11 yabancı bulunuyor.

SÖZLEŞMESİ BİTENLER

Montero (k)
Atiba
Rosier (k)
Ghezzal (k)
Mensah (k)
Aboubakar

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDENLER

Vida - 2022
Adem Ljajic - 2022
Larin - 2022
Hasic - 2024
N'Koudou - 2023
Josef - 2022
Wellinton - 2023
N'Sakala - 2022
Boyd - 2023
Lens - 2022
Douglas - 2022

SÖZLEŞMESİ BİTENLERDEN 3 İSİM BEKLEMEDE

Aboubakar'ın Al Nassr'a transfer olmasının ardından Beşiktaş'ın sözleşmesi biten yabancılarında 3 isimle yola devam etmek için görüşmeler devam ediyor. Yönetim, emektar yıldız Atiba ile 1 sene daha sözleşme yapmayı planlarken Ghezzal ve Rosier'i de kulüpleriyle anlaşıp yeniden takıma dahil etmenin peşinde. 

Kartal'da Atletico Madrid'den kiralanan Montero ile Kayserispor'dan kiralanan Mensah ile yola devam edilmeyecek.

LENS VE DOUGLAS GİDECEK Mİ? BOYD BELİRSİZ

Beşiktaş'ta süresiz kadro dışı bırakılan ve ayrılmaya da yanaşmayan Douglas'ın 1 sene daha sözleşmesi bulunuyor. Yine kadroda düşünülmeyen ve devre arasında Karagümrük'e kiralanan Lens de kontratında son seneye girdi. Kartal'ın Sivasspor'a kiraladığı Boyd'un ise 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Douglas'a yine lisans çıkarmayacak olan yönetim, Lens'i için ise yine kiralama formülüne başvuracak. Boyd'un durumu ise teknik direktör Sergen Yalçın'a bağlı.

8 İSİMDEN 3'Ü GİDEBİLİR

Beşiktaş'ta Vida, Adem Ljajic, Larin, Hasic, N'Koudou, Josef, Wellinton ve N'Sakala ise kadrodaki diğer isimler. Uzun süreli sakatlık yaşayan Hasic'in durumu belirsizliğini korurken genç yıldızın sakatlık durumuna göre lisansı askıya alınabilir ya da kiralanabilir. 

Takımda en yüksek maaşı kazanan Vida ile daha uygun ücretten sözleşme uzatma görüşmeleri yapan Beşiktaş, Hırvat stopere teklif gelmemesi halinde yola devam edecek. Adem Ljajic de teklif gelmesi halinde yüksek maaşı nedeniyle yolların ayrılması gündemde olan ilk isimlerden. Beşiktaş yönetimi, Larin'den ise yüksek bonservisli bir satış beklerken diğer yabancılar için ise masaya gelen ciddi bir teklif bulunmuyor.

 Duhuliye.com   / ÖZEL HABER