İşte Şahinoğlu'nun açıklamaları:

"Beşiktaş 24 Kasım’da Ümraniye’de Nevzat Demir Tesisleri’nde top başı yapıyor. 5 Aralık da Antalya’ya gidiyor, 18 Aralık’a kadar Antalya’da olacak. İki tane İstanbul’da, üç tane de Antalya’da maç planı var. Bunlardan bir tanesi Lazio olacak gibi duruyor, şu an Lazio ile görüşülüyor Antalya’da hazırlık maçı yapmak için.

Şenol Hoca geçtiğimiz günlerde Fulya'yı ziyaret etmişti, orada hem yöneticiler hem de Fulya’daki sorumlu antrenörlerle birlikte bir toplantı yaptı. Oyuncularla ilgili kendisine sunumlar yapıldı. Şenol Hoca U19 ve U17 oyuncularının listesini istemiş. Zaten takip ediyormuş, listenin hepsini almış.

Hoca Antalya kampına beş oyuncu götürecek, bunlardan biri muhtemelen forvet Semih Kılıçsoy. Valerien Ismael’in de kampta şans verdiği isimlerden bir tanesiydi, onun dışında Necati Bilgiç orta saha ve Aytuğ Batur Kömeç, stoper. Bunlara iki oyuncu daha eklenecek.

Şenol Hoca'nın, bu Dünya Kupası arasında yapması gereken çok iş var. Bir kere Valerien Ismael sezon başında fizik açısından yüklemeler yaptı ama düşüşü de bir o kadar erken oldu ve son altı maçta dokuz oyuncuda adale sakatlığı yaşandı Beşiktaş’ta. Benzer durum geçtiğimiz sezon Dortmund maçından sonra yaşamıştı.

Fizik olarak bu takımı Şenol Hoca'nın toparlaması gerekir. İstediği oyun yüksek tempo gerektiriyor ama Valerien Ismael tarzı bir oyun oynanmayacak. Valerien Ismael topu rakibe bırakıp topun peşinde koşan, sahipsiz top kazanımını yüksek tutan, rakibi hataya zorlamaya yönelik bir oyun benimsiyordu, Öyle oynatmak istiyordu. Mesela Salih Uçan, Ismael döneminde kazanan oyuncuydu. Şenol Hoca ne dedi, ''topu rakibe bırakırsanız topun peşinde çok koşmak gerekir ve erken yorulursunuz ama top sizdeyken oyunu istediğiniz gibi yönlendirirsiniz ve daha az yorulursunuz'' dedi. Dolayısıyla Şenol Hoca pas ritmini, pas temposunu arttırmak istiyor. Valerien Ismael uzun toplarla oynamayı seven bir teknik direktördu Weghort'u yoran bir hocaydı.

Fiziksel olarak kaliteyi yukarı çekemediğiniz sürece geriye kalan her şey bir çuval inciri berbat etmiş moduna geliyor. Beşiktaş’ın fizik gücü yetersiz kaldığında istediği kadar pas yapsın o paslar ileri değil yana kayacak. Dolayısıyla 35 günlük kamp süresinde ilk odaklanacağı nokta, bu oyuncular neden sakatlık yaşıyor? Her oyuncu aynı antrenmanı yapıyor, acaba bunun bir riski var mı? Mesela N'Koudou ve Gedson'a aynı antrenmanı yaptırıyorsunuz. N'Koudou'nun sakatlık sayısına bakalım bir de Gedson'a bakalım, keza Masuaku aynı şekilde aynı antrenmanı yapıyor.  Burada metotların biraz farklılaşması gerekiyor.

Fizik kalitesi yukarı çıktığında Beşiktaş tempoyu yakalayacaktır. Mevcut oyuncu grubu kesinlikle kalitesiz değil. Şenol hoca Antalya kampında oyuncuların fiziksel performansını arttırmak zorunda. İkincisi ise takım savunması, evet Valerien Ismael döneminde Beşiktaş rakiplerine en az şut şansı veren takımdı ama kaleci problemi vardı, onun dışında bireysel hataları çok fazla yapıyorlardı. Son haftalara bakacak olursak Masuaku iki kere gol yedirdi, derbide stoper uyumsuzluğu, Tayyip Talha ve Saiss'ın Icardi'yi boş bırakmaları ve Rosier'in düşük performansı etkili oldu. Sonuçta dört oyuncundan verim alamıyorsun, bu durumda takım savunmanız çöker.

Josef de Souza ön alanda bu takımın bel kemiği, savunmanın önündeki sigorta, rakibi ilk karşılayacak olan oyuncu Josef, bunu yaptığı zaman çok başarılı oluyor ama şu an aynı performansı gösteremiyor, ameliyat oldu. Josef de Souza daha iki ay önce diz ameliyatı geçirdi bu kolay bir süreç değil. Rachid Ghezzal ve diğer kritik oyuncular aynı sorunları yaşadı.

Takviye gerekiyor mu? Evet.. Beşiktaş’a takviye gerekiyor. Hücumda her türlü çözüm üretilir. Cenk Tosun Muleka, Weghorst, Redmond, bu saydığımız isimler çok kaliteli oyuncular. Dele Alli'nin performansı da çok şeyi değiştirebilir ancak ben çok Ümitli değilim gösterdiği performansdan dolayı.

Duhuliye.com