Fenerbahçe beraberliği sonrasında verilen milli aranın ardından deplasmanda Kasımpaşa'ya mağlup olan Beşiktaş, kendi evinde karşıllastığı Alanyaspor maçından sahadan 3-0 galip ayrıldı ve haftayı lider kapatmayı garantiledi. 

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri Cenk Tosun, Rachid Ghezzal ve N'Koudou kaydetti.

Bu sonucun ardından lider  Beşiktaş en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde liderliğini sürdürdü. 

Maçın ilk yarısında rakibi önde karşılamayı düşünen taraf Beşiktaştı.  İlk  24 dakikada 3 topun direkten dönmesi büyük şansızlıktı.

Beşiktaş golü atana  kadar müthiş bir oyun oynadı.İlk yarıda kim isteneni veremedi derseniz Larin ve N'Sakala diğer oyuncuların hepsi sahada üstlerine düşeni fazlası ile yaptı. 

Cenk Tosun  ilk yarıda oynadığı oyunla Aboubakar'ın yokluğunu aratmadı.

Orta sahada Atiba-Josef ikilisi rakibe göz açtırmadı.

Sahada basmadık yer bırakmadılar, her ikiside mükemmel bir takım oyuncusu, modern ön liberoya örnek gösterilebilir. Beşiktaş'ın nerede açığı varsa orada bunları görüyoruz.

Maçın ikinci yarısına Beşiktaş biraz tutuk başladı.

Ghezzal'ın müthiş plasesi ile ikinci golü bulunca rahatladı oyuna sonradan giren N'Koudou da üçüncü golü bulunca iki hafta üst üste yaşanan şansızlığı Beşiktaş kırdı ve rahat bir skorla galibiyeti aldı.

Beşiktaş şampiyonluk yolunda çok önemli bir üç puan aldı ancak, maçın kırılma noktası Babacar'ın zor olanı yapıp kaçırdığı goldü.

Oynayanı oynamayanı, oyuna gireniyle, saha dışında  oturanıyla, başkanıyla, yöneticisiyle, teknik direktörüyle aile olmuş bir Beşiktaş var. 

Beşiktaş bu ligde sadece rakiplerle savaşsa  elini kolunu sallaya sallaya şampiyon olur.

Beşiktaş'a penaltı veren hakemler cezalandırılıyor.

Kim mi bunlar?  Ali Şansalan ve Fırat Aydınus...

Bu hakemler o penaltıları verdikten sonra bir daha Beşiktaş maçına verilmediler.

Ancak 3 maçta 8 puan kaybettiren Halil Umut Meler' i 15 haftada  4 kez verdiler.

Başta yöneticiler olmak üzere bu  saatten sonra herkes  daha sakin olmalı.

Sergen Yalçın işine odaklanmalı. Bu ligin en iyi oyununu oynayan Beşiktaş'ı istedikleri kadar engellemeye çalışsınlar şampiyon Beşiktaş olacak.

Masis KUYUMCU /  Duhuliye