Kaya Çilingiroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ'TA 2 MAÇTIR DEĞİL, 8-9 MAÇTIR SORUN VAR!"

"Beşiktaş'ta 2 maçtır sorun yok, 8-9 maçtır sorun var. Takım kadrosu bırakın Şampiyonlar Ligi'ni Süper Lig için bile yeteri derecede iyi planlanmamış, defansif olarak çok ciddi zafiyetler var. Zaten geçen sene de olan zafiyetlerdi. Alınan galibiyetler o zafiyetleri örtüyordu. Sen bu eksikliklerini gidereceğine iki tane lüks oyuncu aldın Pjanic ve Alex diye. İkisinin ne verdiği meçhul şu ana kadar. İkisi de çok iyi futbolcu ama ikisi de bence Süper Lig için bile yeteri performans göstermiyor şu ana kadar. Ciddi bir lüks."

"TAKIM ÜRETKEN DEĞİL" 

"Zaten bakınca son 7-8 maçta 20'ye yakın gol yiyen bir Beşiktaş var. Bu doğal değil. Beşiktaş'ın üretken olmadığı zaten Batshuayi'nin gol sayısından belli. Rakamlar yalan söylemez. Halihazırda bir sol bek yok. 3 stoperden bir düzgan stoper bulamazsın. Kanat oyuncuların eksik. Sorun çok."

"SERGEN YALÇIN'IN AÇIKLAMALARI ŞAKA GİBİ" 

"Kaldı ki bir de bunun üstüne Sergen Yalçın, 4-1'lik Sporting maçının üstüne şaka gibi bir açıklama yapıyor, 'İyi oynadık, şanssızdık, 3 kere geldiler, 3 gol attılar' gibi... Rakip takımı iyi analiz ettiklerinden bahsetti. Ben herhalde şaka falan dedim. Ligin neredeyse 4'te 1'i bitti, Şampiyonlar Ligi'ne veda edildi. Yapılan değişiklikler, kurulan 11'ler, yaşanan sakatlıklar ve ortaya konulan performans, adresin tek olduğunu gösteriyor: Sergen Yalçın. Nasıl kazanırken bütün başarıyı ona addediyorsak, sıkıntılı günlerde de adres aynı olacak. Kendi ne diyor, 'Bana sormadan oyuncu alınamaz' diyor. Bütün oyuncular onayından geçti." 

"BEŞİKTAŞ TABİİ Kİ TOPARLANIR AMA..."

"Beşiktaş buradan toparlanır mı, tabii ki toparlanır. Kaliteli bir kadrosu var ama eksiklerini nasıl giderecek, ciddi bir soru işareti. Galatasaray maçını kazansan ne olur, belki halının altına bir takım tozları örtmüş olursun. Ha kaybederse ne olur, Sergen Yalçın ile ilgili yönetimin kafasında ciddi bir soru işaretleri oluşur."

"BEŞİKTAŞ'IN KAYBEDECEK ŞEYİ ÇOK FAZLA"

"Derbiler için o favori, bu favori diye konuşamıyorsunuz. Trabzon'da bir derbi oynandı, maçın başında bir stoper atıldı, ondan sonra başka bir hikaye anlatıldı. Oyuncu atılmasa başka şeyler konuşuyor olacaktık. Çünkü benim derbide en çok dikkat ettiğim şey bir tarafın eksik kalması. Onun dışında gollü olmaya aday bir maç. Beraberlik olası. 2-2 gibi skorlar aklımdan geçiyor. İki takım da defansif anlamda zafiyetler gösteriyor. Galatasaray gerçi Avrupa'da gol yemedi ama Süper Lig'de eksikleri ortaya çıkıyor. Maçın Dolmabahçe'de oynanması Beşiktaş için biraz avantaj. Beşiktaş'ın kaybedecek şeyi çok daha fazla mıdır, evet. Galatasaray'ın o kadar değil. Bence keyifl bir derbi olur."

"SERGEN YALÇIN MAĞLUP OLURSA..."

"Beşiktaş için var olma maçı. 'Geçen sene de kötü başladık ama şampiyon olduk' hikayesi konuşuluyor. Papaz pilavı her zaman yer mi? Ligde 4 takım da şu an yarışta olacağını gösteriyor. 4 takımın arasından toparlanıp çıkmk geçen seneye pek benzemeyecekmiş gibi görünüyor. Beşiktaş'ın olmazsa olmazı pazartesi günü kazanmak. Sergen Yalçın için de çok önemli bir maç. Mağlup olursa eleştiri oklarına hedef olur."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ