MHK Başkanı Anthony Taylor, Beşiktaş-Kocaelispor maçındaki tartışmalı kararları masaya yatırdı.
MHK Başkanı Anthony Taylor, ekim ayında oynanan Süper Lig maçlarındaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi. Beşiktaş-Kocaelispor karşılaşmasında Metehan Altunbaş'ın penaltı beklediği pozisyonu ve Dusan Vlahović'e yapılan müdahaleyi yorumlayan Taylor, iki pozisyon için farklı kararların verilmesi gerektiğini belirtti.
Beşiktaş-Kocaelispor maçında Kocaelisporlu Metehan Altunbaş'ın penaltı beklediği pozisyonu değerlendiren Anthony Taylor, hakemin devam kararının doğru olduğunu ifade etti.
Taylor, pozisyonla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Pozisyon değerlendirilirken her iki oyuncunun hareketleri ve niyetleri dikkate alınmalı. Kocaelisporlu 26 numaralı oyuncunun amacı kaleye şut çekmek, Beşiktaş kalecisinin amacı ise şutu kurtarmak ve kaleci bunu başarıyor.
İki oyuncu da birbirine doğru hareket ettiği için hızlarından kaynaklanan temas kaçınılmaz hâle geliyor. Kalecinin elleri ile hücum oyuncusunun sağ ayağı arasındaki temas hafif ve kısa süreli. Bu temasın oyuncunun oyuna devam etme becerisi üzerindeki etkisi çok düşük olduğundan herhangi bir faul söz konusu değil.
Beklenen karar: Devam (penaltı yok).
Hakemin verdiği karar doğru."
Taylor, Dusan Vlahović'e Kocaelisporlu oyuncu tarafından yapılan müdahalede ise hakemin kararının yanlış olduğunu belirtti. Pozisyonun ceza sahası dışında gerçekleştiğini ve penaltı olarak değerlendirilemeyeceğini ifade eden Taylor, müdahalenin sarı kartla cezalandırılması gerektiğini söyledi.
Anthony Taylor, pozisyonla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
"İki oyuncu ceza sahasına doğru hareket ederken Kocaelisporlu oyuncu, sol koluyla rakibinin göğüs ve boyun bölgesine müdahalede bulunuyor. Pozisyonun toptan uzakta gerçekleşmesi nedeniyle hakemin bu müdahaleyi tespit etmesi oldukça zor.
VAR incelemesinde müdahalenin ceza sahası dışında gerçekleştiği görülüyor. Bu nedenle pozisyon penaltı olarak değerlendirilemez.
Oyuncuların yüksek hızla hareket etmesi nedeniyle oluşan temas, aşırı güç veya acımasızlık içermiyor. Dolayısıyla kırmızı kart gerektirmiyor. Ancak müdahale kontrolsüz olduğu için sarı kart verilmesi gerekiyor.
Beklenen karar: Beşiktaş lehine serbest vuruş ve Kocaelisporlu oyuncuya sarı kart.
Hakemin verdiği karar yanlış."
Duhuliye.com
YORUMLAR (0)