"YOĞUN ÇALIŞIYORUZ"

"Göreve geleli 2 hafta oldu, biraz yoğun çalışıyoruz. 8-10 saat toplantılar yapıyoruz, sorunları hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz"

"30 YILDIR YÖNETİCİLİK YAPIYORUM"

"Ben 30 yıldan bu yana çok farklı sivil toplum örgütlerinde başkanlık ve yöneticilik yaptım. Kayserispor Başkanı Berna Hanım'ın bir sözü var; ona ilk seçildiğinde "Ofsaytı biliyor musun?" diye sordular, o da "Benim bilmeme gerek yok, ben futbol oynamayacağım, ben yöneteceğim" dedi. Ben de 30 yıldan bu yana hem başkanlık hem de yöneticilik yapıyorum."

"ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK"

"Gaziantep FK'da da önemli işler yaptık, yeni çıkmış bir takımdı. İki yıl üst üste ilk 5'e oynadık. Yeni kurulmuş bir takım. Orada da başkanlık ve yöneticilik yaptım, burada aynı şekilde inşallah yapılmayan şeyleri yapacağız"

"ÇÖZÜM OLARAK GÜVEN DEDİM"

Rahmetli Hasan Doğan, benim çok samimi aile dostumdu. Haftada 2-3 kez görüşürdük. Euro2008'de hep beraberdik. Seçimden önce bütün kulüp başkanları ile görüştüm. Kulüpler Birliği ile 3 sefer toplantı yaptım. Çözüm olarak güven dedim. Türk futbolunun en çok ihtiyaç duyduğu şey. Türk futbolunun en önemli sorunu güven. Şu anda kimse birbirine güvenmiyor. Biz bu güven ortamını inşallah yaratacağız

"SÜPER LİG'İ SÖYLEYEME GEREK YOK"

"Kulüp başkanı olmak için de yine önemli bir yöneticilik lazım, bütçe lazım. Ben kulübü borçsuz aldım, borçsuz bıraktım. 3. Lig takımlarıyla konuşuyorum, 3-12 milyon lira arası borcu var, 2. Lig'le konuşuyorum, 10-30 milyon lira borçları var. 1. Lig'de de aynı şekilde takımların borcu var. Süper Lig'i söylemeye gerek yok."

"İLK TALEP OTYAKMAZ'DAN GELDİ"

"Yaptığım çalışmalarda belli bir altyapımız var, belli çalışmalarımız var. Bana ilk Süper Lig kulüplerinden Mecnun Otyakmaz arayıp, gel bize başkan ol, destek ol dedi. İlk talep ondan geldi."

"HEP BİRİLERİ TEŞVİK ETTİ"

"Gaziantep FK'da görev yaparken, Kulüpler Birliği'nde görev aldım. Orada da birçok kulüp başkanımız benim Kulüpler Birliği Başkanı olmam için çok ısrar etti. En son rahmetli Mustafa Cengiz başkan, Ahmet Nur Çebi aday olunca, "Ben itiraz ediyorum, benim adayım Mehmet Büyükekşi" dedi. Hep birileri beni teşvik etti."

"HERKES ADALET DİYOR"

"Türkiye'de herkes bana daha fazla adalet olsun diyor. Geçtiğimiz sezon hakemlerle ilgili çıkan şeyler futbolu olumsuz etkiledi. Biz onun için bir dizi tedbir aldık. Ben seçimden önce de projelerimi anlattım kulüplerimize. Bizim en önemli konularımız; güven duygusunu oluşturmak, adalet, eşitlik ve şeffaflık. Bu konularda adımlarımızı attık. Benim için önemli olan şey, bir olay olduktan sonra onu tamir etmek için uğraşmak önemli değil. Önemli olan problemi, problem olmadan önlemek. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Harcama limitlerinde bunu yaptık, biz seçildiğimiz gün açıklanacaktı, çok sıkıntılıydı, talimatları değiştirdik, kulüpleri rahatsız etmeyecek bir yöntem belirledik. Eğer o yöntemi uygulasaydık, Anadolu kulüplerinin birçoğu transfer yapamayacaktı. Belki maç yapamayacak hale gelecek takımlar olacaktı."

"ARTIK DENİZ BİTTİ"

"Artık deniz bitti. Eskisi gibi bir başkan çok para harcayıp, bir sonraki başkan borcu ödemek zorunda kalmayacak. O yüzden biz, görevimizi yapıyoruz. Görevimiz sürdürülebirliği sağlamak. Bunun için de biz şartları oluşturuyoruz. O şartlar için de herkes bütçesine uygun hareket etmek zorunda. Ben de iki yıl başkanlık yaptım, yüksek ücretli oyuncuları gönderip, daha makul oyuncuları aldık. Kulüplerin bundan sonra buna göre hareket etmesi lazım."

"ÖNCE BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENECEĞİZ"

"Kulüplerle kavga etmeyeceğiz, kulüplerle birlikte hareket edeceğiz dedim. Futbolun marka değerini yükseltmemiz lazım. Kavga etmememiz lazım. Bir yerde eğer kavga varsa, orada hayır, bereket olmaz. Önce birlikte yaşamayı öğreneceğiz."

YABANCI SINIRI AÇIKLAMASI

"Yabancı kuralı?"

"Gerekirse hiç sınır da getirmeyebiliriz, gerekirse 14'te tutabiliriz. Burada önemli olan doğruyu bulabilmek ama bunu hep birlikte yapacağız. Türk futbolunun gelişimi adına neler yapılması gerekiyorsa, bunu birlikte planlamak istiyoruz."

"SINIRLA KALİTE ARTMAZ"

"Sınır koyunca futbolun kalitesinin arttığına inanmıyorum. Biz yeni bir şey yapmadık, göreve geldikten bir gün sonra bu kararı aldık. Birçok kulübün sıkıntısı var. Yerli futbolcuların maliyetlerinin yüksekdiği, zaten kulüpler zor durumda, kur artışından dolayı bütçelerini tutturamıyorlar, o yüzden biz hızlı bir şekilde karar verip, onları rahatlatıp, gelecekte ne yapılacaksa birlikte karar vermek lazım. Bizim tek başımızı bir karar almamız sıkıntılar yaratacak. Biz o yüzden futbolcu yetiştirmek başlayıp, sürdürülebilirliği sağlamamız lazım."

Duhuliye.com