Siyah-beyazlı yönetim, kış transfer dönemi için kadrosuna herhangi bir takviye gerçekleştirmedi ama gelecek sezonun takımını kurmak adına çok önemli bir hamleye imza attı.
 
Beşiktaş, 2020-2021 sezonunun ikinci yarısında Galatasaray forması giyen ve ezeli rakibinin renklerine bağlamak için büyük çaba sarf ettiği Gedson Fernandes'i transfer etti.
 
Siyah-beyazlı ekip, bu sezonun ikinci yarısını Çaykur Rizespor'da kiralık geçirecek olan Portekizli futbolcu için Portekiz kulübüne 5 taksitte olmak üzere 6 milyon euro bonservis ödeyecek. Sözleşmesi 2022-23 sezonundan itibaren başlayacak Gedson ile ise 1 yılı opsiyonlu olmak üzere beş yıllık sözleşme imzalandı.

Ayrıca savunmanın sağındaki sıkıntıyı gidermek adına sezonun ilk yarısını 2. lig beyaz grup ekiplerinden Uşakspor'da geçiren Kerem Kalafat geri döndü.

Beşiktaş'ta kış transfer döneminde bazı geçici ayrılıklar da yaşandı. Sezon başında Aytemiz Alanyaspor'dan büyük umutlarla transfer edilen ancak bir türlü beklenen patlamayı yapamayan Salih Uçan, Medipol Başakşehir'e kiralık verildi.

Geçtiğimiz sezon geçirdiği talihsiz sakatlığın ardından uzun süre sahalardan uzak kalan Ajdin Hasic ile atakan Üner, Spor Toto 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Bereket Sigorta Ümraniyespor'a kiralandı.

beIN SPORTS