İşte Ülgen’in açıklamaları:

“TÜRK FUTBOLUNUN MOURINHO’SU SERGEN YALÇIN”

Göztepe maçında Beşiktaş’ta yine bildiğimiz futbolu ve oyun üstünlüğünü gördük. Yine rakibe göre kurgulanan bir sistem ve bunu çok iyi şekilde uygulayan bir Beşiktaş takımı vardı. Beşiktaş takımı, yenik olduğu anlarda bile bu maçı alacağını hissettiriyordu ve baskısıyla maçı çevirmeyi başardı. Oyuncuları dönüşümlü kullansa da her oyuncudan istediği verimi almayı başarıyor. Nihayet ilk defa geriye düştüğü bir maçı da hamleleriyle çevirdi. Oyuncularına müthiş bir güven aşılamayı da başardı. Rakibe göre taktikleriyle, rotasyonuyla, yaptığı değişikliklerle Sergen Yalçın’ın Türk futbolunun Mourinho’su olduğunu düşünüyorum.

“TEK KORKUM”

Sergen Yalçın bugüne kadar oyuncularının hepsini çok iyi kullandı ancak son maçlarda Beşiktaş’ta belli başlı oyuncularda yorgunluk işaretleri görüyorum. Bu zamana kadar çok iyi bir şekilde getiren takım bu yorgunlukla bundan sonra düşüşe geçebilir. Bunu, Beşiktaş kötü gittiği zamanlarda “Başakşehir maçını alırsa sezonun seyri değişir” demiş biri olarak söylüyorum. Ben de futbol oynadığım için biliyorum, bir takımın süreli bir çıkış içinde olması zor. Sezon içinde inişli çıkışlı gidişat olacaktır. Tek korkum bugüne kadar kadroyu çok iyi kullanan Sergen Yalçın’ın ikinci yarıda yorulmuş oyuncuları nasıl kullanacağı ile ilgili. Sergen Yalçın’ın bu dengeyi çok iyi ayarlaması gerekiyor.

“BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ KİMSEYİ KANDIRMASIN”

Bizler Beşiktaş’ın durumunu bilen insanlarız. Beşiktaş’ın kasasında parası yok, göndermek istediği oyuncular içerisinde gitmeyi kabul eden yok. Ne kontenjan ne de bütçe transfer için uygun değil. Hulk, Mandzukic gibi taraftarın hoşuna gidebilecek, onları heyecanlandırabilecek isimler gündeme geldi ancak bu transferler için gereken bütçeler belli. Beşiktaş yönetimi kimseyi kandırmasın. Bu dönemde transfer yapma ihtimalimiz çok düşük. Yönetim bu işi buraya kadar götüren, çok iyi performans gösteren oyuncuların ücretlerini zamanında ödesin, onları mutlu etsin, başarı için yapılabilecek en iyi hamle bu olur.

“BİLAL ÇOK İYİ FUTBOLCU”

Ben yıllardır alt ligleri takip eden biri olarak Eskişehirsporlu Bilal’i çok beğeniyorum. Çok genç, yetenekli bir oyuncu. Şimdiden Avrupa’dan talipleri olduğunu duyuyoruz, istikbali olan bir futbolcu. Beşiktaş için iyi bir transfer olur ancak çok genç olduğu için Beşiktaş’ın oyuncuyu transfer ettikten sonra da bir sene daha kiralık göndermesi düşünülebilir. Bilal konusunda ben de Beşiktaş yönetimine bir rapor vereceğim.

“BEŞİKTAŞ YETER Kİ BEŞİKTAŞ GİBİ OYNASIN”

Önümüzdeki hafta yine bir derbi mücadelesi oynanacak. Beşiktaş’ın büyük maçlarda iyi oyunla iyi sonuçlar aldığını biliyoruz. Beşiktaş’ın eski hocası Abdullah Avcı ile Sergen Yalçın’ın oyun planları birbirlerine çok zıt. Sergen Yalçın geldiği günden itibaren Abdullah Avcı’nın sistemini tepeden tırnağa değiştirdi ve kendi sistemiyle Beşiktaş’a başarıyı getirdi. Abdullah Avcı Beşiktaş’ı, birçok oyuncusunu tanıyan bir hoca olarak görülebilir ancak Beşiktaş yeter ki Beşiktaş gibi oynasın, bu ligde her takımı yener. Büyük maçlarda bulunan pozisyonlar değerlendirmek çok önemli. Beşiktaş’ın kendi sahasında kazanmaya yakın taraf olduğunu düşünüyorum.

Doruk KOÇ / Duhuliye