Saçmalama abidesi haline gelmiş TFF, en son tüy diktiği hakem seminerindeki Uilenberg organizasyonu ardından, açıkçası saçmalamakta neden bu kadar art niyetli olduğunu ortaya koymuş oldu.

Evet! Beşiktaş, Adana Demirspor karşısında üç sıfırdan berabere kaldı, mutlak burada eksik yönler vardır ama maç içindeki yaşanan hakem faciaları var ki! İşte bunları açıklayacak bir makam yok. Çünkü TFF ve silahşörü MHK çıkıp “kasten adam öldürmeye teşebbüs” içinde olduğunu söyleyecek her hangi bir tarafa sahip değil.

Adana Demirspor adına iki gol için adı yazılan Balotelli denilen zerzavatın ilk yaptığı hareketin cezası IFAB’ın resmi sitesinde yer almaktadır. Böyle bir hareket yaparsanız cezası; “Saldırgan, aşağılayıcı veya küfürlü dil ya da eylemde bulunmak” suçuna girer ve karşılığı net “kırmızı” karttır.

Beşiktaş’a gelince hemen baştan yazalım, bizi bize getiren güzel atasözlerimiz vardır, bunlardan biriside “Çarşambanın gelişi, perşembeden bellidir”. Antalya maçında sahada var olan ama takım ve futbol adına hiçbir katkıda bulunamayan, buna gücü ve yeteneği yetmeyen üç isim vardı, Kenan, Gökhan ve Salih…

Aramis, Athos ve Porthos’u mumla aratan bu üç silahşörlerden Beşiktaş adına bi’cacık olmaz. Beklenen zamana yazık. Takım üç sıfır önde ve siz oyuna dahil oluyorsunuz ve sonrası tamamen “acı bir hikâye”.

Siz kendinize, en kısa yoldan bir takım bulun ve formayı asın beyler!

Rosier efendiye gelince, maç bitmiş soyunma odasına gidiliyor ve sen ikinci sarı karttan, kırmızı kart görerek Altay deplasmanı öncesi cezalı duruma düşüyorsun ve sosyal medya hesabından;”Kırmızı kart için özür dilerim. Ancak her zaman Beşiktaş ve sizler için savaşacağım. Ben böyle biriyim” açıklaması yapıyorsun.

Ben de sana soruyorum; “bu nasıl profesyonellik?” benim senin savaşma gücüne sahada ihtiyacım var, koridorlardaki yapacağın savaşa değil!...

Sergen Yalçın son zamanlarda sözlü ve bunun ilerisi belli ki! Fiziksel saldırılara maruz kalacak. Uilenberg ile başlayan süreç hızla ve planlı bir şekilde ilerlemeye başladı. Bunu en başından beri seyreden yönetim bakalım ne yapacak?

Uilenberg’in usta kıvamında karşısındaki çıraklarına anlattıkları, her maç ayrı bir sahne ile sahada karşılığını buluyor. Malatya maçında böğrüne tekme yiyen Necip mağdur iken rakibe verilen faul bile belli ki Beşiktaş yönetimine uyarıcı etki yapmamış.

Siz daha uyuyun beyler, bu aymazlar sazı iyice eline alıp, işler ilertlediğinde sizler sadece konuşmuş olacaksınız.

Futbol içinde elbette üç sonuçtan birini yaşayacaksınız ama yaşayacağınız sonucu böyle yaşamaya hakkınız yok.

Salih, Kenan ve Gökhan ya aklını başına toplayacak ya da kapı orada…

TFF ve MHK gerekli şekilde uyarılacak ya da Nasreddin Hoca ve filler fıkrası gerçekleşir…

Kimsenin Beşiktaş’ı üzmeye, kırmaya hakkı yok.

Çıkar sahada delikanlı gibi mücadele edersiniz ve sonucu yaşar, yaşarsınız…

Kaynak: Fotospor